Lelkigyakorlat Zugligetben

2024. április 24-26. között 3 napos lelkigyakorlaton vehettek részt a CJ Zugligeti Idősek Otthonának lakói. A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a magyar kormány pénzügyi támogatásával tudtuk megvalósítani.

Az elmélkedéseket és a szentmisét Lengyel Donát ferences szerzetes pap tartotta. A lelkigyakorlat témája az imádság szerepe a családok támogatásában és az élet védelmében. Donát atya beszélt az imádság közösségi és egyéni formáiról és megosztotta saját tapasztalatait a résztvevőkkel.

Tromfos Katalin CJ nővér vezetésével az élet védelméért, a békéért a rózsafüzért imádkozták az otthon lakói. Verseghi-Nagy Klára gyógytornász pedig a lassú, meditatív mozgás által segítette a gondozottak lelki elmélyülését, ez is mint minden közösségi program növelte az együvé tartozás örömét. Zsuzsa nénivel pedig apró ajándékot készítettek, melyet családtagjaiknak a lakógyűlésen át is adtak. Herman Judit CJ nővér egy rövid előadásban azt mutatta meg, hogyan szőtte át alapítónőnk, Ward Mária és családja életét az imádság. Rámutatott arra, hogy a gyermek Mária életére milyen mély hatást gyakorolt nagymamája imádságos élete.

Az imádság közösséget teremt nemcsak Istennel, de egymással is. S az idős otthon lakói örömmel fogadták ezt a közösségteremtő eseményt is.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a magyar kormány pénzügyi támogatását, mely segítségével meg tudtuk valósítani ezt a lelki és közösségépítő programot és olyan társasjátékokat, kézműves kellékeket, a gyógytornát segítő eszközöket tudtunk vásárolni, melyek a hétköznapokat is színesebbé teszik az idős otthon lakói számára.

Ez is érdekes lehet...