Iskolai esemenyek
Madarak-fák napja az irodalom tükrében

 

 

Kecskeméti leánygimnáziumunkban először 2006. októberében szerveztek játékos természetismereti napot a város és környéke 3-8. osztályos általános iskolás tanulói részére, hagyományteremtő szándékkal. Az előző években a tanév elején került sor a vetélkedőre, ez idén májusra tolódott.

Bővebben...
 
Kortárs gyermekvers-mondó verseny Piliscsabán

 

 

Kortárs gyermekvers-mondó versenyt szerveztek a Klotildligeti Ward Mária Iskolában. A megmérettetést április 18-án, egy héttel a költészet napja után rendezték az alsó tagozatosok számára. A tanító nénik előzetes válogatása után 50 induló készülhetett a versenyre, amelynek zsűrijében Lackfi János, a népszerű költő volt a díszvendég.

Bővebben...
 
Előadás a torinói lepelről

 

Április 12-én, kedden a budapesti Ward Mária Gimnáziumba látogatott a torinói lepel egy hiteles másolata és Zemlényi János, székesfehérvári mérnök, lelkipásztori munkatárs, aki szabadidejében kutatja annak történetét. A bő egyórás előadás a Közéleti Kör szervezésében valósult meg, aminek lelkes csapata az értékrendek tisztázását és a fogalmak helyretételét tűzte ki céljául maga elé. Az iskola dísztermében vegyes kis társaság gyűlt össze délután háromkor - nem csak diákok, hanem érdeklődő szülők és nagyszülők is szép számmal vettek részt az eseményen, ami a nagyböjti elmélyülés jegyében született.

Bővebben...
 
Online forradalmi sajtószemle Kecskeméten

 Mikor jelent meg pontosan a Márczius Tizenötödike című lap? Hányadik alkalommal került bemutatásra Katona József Bánk bán című drámája 1848. március 15-én? Többek között ezekre a kérdésekre kellett válaszolniuk azoknak a tanulóknak, akik részt vettek a kecskeméti iskolánk kreatív csapatversenyén.

 

Az iskola tantestülete és diáksága a hagyományos március 15.-ei emlékműsor mellett online forradalmi sajtószemlével is megemlékezett az 1848/49-es eseményekről. A verseny résztvevői digitalizált forradalmi sajtótermékek, képek és plakátok böngészésével tudtak válaszolni az összeállított feladatlap kérdéseire. A program célja kettős volt: a korabeli események megismerése a sajtó tükrében, illetve az online könyvtári adatbázisok tudatos használatának elsajátítása. A verseny nagyon jó hangulatban telt, melynek végén minden résztvevőnek egy kis ajándékkal kedveskedtek a szervező pedagógusok.

(forrás: Kecskeméti Lapok )

 
«ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL