Keresztszülő-tanár talkálkozó Piliscsabán

 

 Keresztszülő-tanár találkozóra hívtunk minden kedves érdeklődőt január 30-án, vasárnap.

A találkozónak a klotildligeti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium adott otthont. Ebben az évben is sok keresztszülő érezte fontosnak, hogy személyesen találkozzon a moldvai oktatási program pedagógusaival, munkatársaival, illetve a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége magyarországi partnerszervezeteinek képviselőivel.


A találkozó nyitásaként Benke Paulina énekelte el a csángó himnuszt, melyet a megjelentek felállva hallgattak meg.
A vendégeket köszöntötte Ujházy András, az iskola igazgatója, majd Salamon Adrián, az MCSMSZ elnöke köszönte meg a sok segítséget, amit a keresztszülők nyújtanak az oktatási program működéséhez. Ezek után Horváth Szilárd A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány elnöke mutatta be az alapítvány működését szemléletes előadással.


A délutánra rövid műsorral készült az MCSMSZ munkatársaiból verbuválódott Veres Kheldár Emlékzenekar, hagyományos csángó énekeket adtak elő nagy sikerrel.
A folytatásban Pákozdi Judit a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület elnöke szólt a megjelentekhez, majd Willemse Jolanda hívta fel a figyelmet egy szentendrei jótékonysági koncertre.

Farkas-Ferencz Endre a „Legyen Ön is Keresztapa, Keresztanya!” program koordinátora a keresztszülők által nyújtott háttér fontosságáról beszélt, Ferencz Éva az oktatási program vezetője pedig zárásként a program aktualitásait osztotta meg a jelenlévőkkel és bemutatta az összes jelen lévő pedagógust.

A délután további részében minden keresztszülő elbeszélgethetett a keresztgyermeke pedagógusával, illetve az egy faluhoz tartozó keresztszülőkkel.

(forrás: erdéy ma)