Ünnepség a Közép-Európai Tartományhoz való csatlakozás alkalmából

 

2017. szeptember 2-án a magyarországi CJ Közép-Európai Tartományba való integrációjának alkalmából, Zugligetben tartott ünnepi igeliturgián CJ nővérek és a CJ világi munkatársai közösen imádkoztak az új hivatásokért, a CJ magyarországi küldetéséért és hogy a vezetésben részvevő nővéreknek adjon meg a Jóisten minden kegyelmet, hogy az új szolgálatot okosan, nagylelkűen és vidáman végezzék.

 

 

Livesey CJ általános főnöknő és Sabine Adam CJ a Közép-Európai Tartomány (MEP) tartományfőnöknője ünnepélyes keretek között átadta a küldetést Veronica Fuhrmann CJ, Barnai Brigitta CJ és Kaszap Viktória CJ nővéreknek. Ők hárman közös felelősséget hordoznak a vezetés küldetésében, a Congregatio Jesu jövőjéért Magyarországon. Veronica Fuhrmann CJ, a magyar ügyekért felelős MEP összekötő; Barnai Brigitta CJ, cura personalis, a magyar nővérekért felelős nővér; Kaszap Viktória CJ cura apostolica a CJ magyarországi intézményei feletti fenntartói és munkáltatói jogokat gyakorolja önállóan és teljes jogkörrel.

 

Balról jobbra: Kaszap Viktória CJ, Veronica Fuhrmann CJ, Barnai Brigitta CJ, Sabine Adam CJ, Jane Livesey CJ, Knáb Judit CJ

 

Knáb Judit CJ korábbi magyar tartományfőnöknő megköszönte a 9 éves hivatali ideje alatt szolgálatot vállalt minden nővér munkáját, különösen a vezetésben nyújtott támogatást. Sabine Adam CJ tartományfőnöknő MEP magyarul is köszöntötte az ünnepségen megjelent nővéreket és vendégeket. Hálás volt Knáb Judit CJ nővérnek, valamint a generalátusnak, különösképpen Elena Gatica CJ és Elisabeth Kampe CJ nővéreknek az integrációs folyamat előkészítésében végzett áldozatos, hittel teli szolgálatukért és imádságaiékért. Veronica Fuhrmann CJ és Irene Schrüfer CJ nővérekkel közösen átadta a MEP nővéreinek üdvözletét és szeretetteljes meghívását. Jane Livesey CJ általános főnöknő azzal a küldetéssel bocsátott útjára mindenkit, hogy: „legyetek bátorítók és különösképpen bátorítsátok […] egymást ezen az új úton.”

 

Az ünnepségen elhangzott beszédek az alábbi linkeken érhetők el:

Jane Livesey CJ

Sabine Adam CJ