Képzők konferenciája – Róma

Congregatio Jesu

 

2016. június 28-tól július 7-ig résztvevői lehettünk Rómában a képzők számára a rendi vezetés által megszervezett konferenciának, melynek mottója: „Míg Krisztus kialakul bennetek” (Gal. 4,19).

 

Június 27-én érkeztünk meg az „örök” városba, ahol már este igazi nemzetközi tapasztalatban lehetett részünk. Nővértársak érkeztek az indiai, nepáli, koreai, zimbabwei tartományokból. Chiléből, Argentínából, Brazíliából, Olaszországból, Spanyolországból. Képviseltette magát a MEP (Közép Európai Tartomány), Anglia, Szlovákia, Románia. Velünk együtt összesen 30 nővér gyűlt össze, hogy közösen gondolkodjunk azon, milyennek kell lennie a rendi képzésnek, hogy a jelenkor gyorsan változó világában is igazán Ward Mária követői lehessünk.

Nyitott figyelmes szívvel és tolmácsok segítségével győztük le a nyelvi akadályokat. Két angol, egy német – angol, olasz és spanyol csoportok dolgoztak a közös szekció ülések után.

Az egyes tartományok bemutatkozásában örömmel hallottunk az új jelentkezőkről, akik csatlakozni akarnak rendünkhöz, hogy Ward Mária karizmája szerint éljenek.

 

 

A kemény munka mellett jutott idő zarándoklatra: hosszan imádkozhattunk azokon a helyeken, ahol Ward Mária és Szent Ignác járt. A Domitilla katakombában megemlékeztünk mindazokról, akik életüket áldozták Krisztusért. Mi Boldog Apor Vilmosért és azokért a nővértársainkért gyújtottunk gyertyát, akik üldözést és börtönbüntetést is vállaltak, hogy rendünk fennmaradhasson.

Július 6-án este az IBVM nővérekkel közösen ünnepeltünk, vacsoráztunk, amit a különböző tartományok előadásai követtek. Indiai nővértársunk népviseletben klasszikus népi táncot mutatott be, melynek nagy sikere volt.

Július 7-én este a konferencia szentmisével zárult, melyet Jesús Rodriguez jezsuita atya tartott. A nővérek nagy többsége másnap hazautazott, de szívünkben és imáinkban hordozzuk egymást.

„Ward Mária imádkozz értünk, és add nekünk a te lelkületedet!”

Herman Judit CJ és Papp Éva Bernadett CJ