Új műszaki vezető a tartományi irodában

 

Zajka Gábor április közepétől dolgozik a Congregatio Jesu magyarországi tartományában. Az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán építészként diplomázott, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen műszaki kárszakértői képesítést szerzett.

Több mint 30 éves szakmai gyakorlata során tervezési, kivitelezési, karbantartási, üzemeltetési és jelentős beruházási tapasztalatot szerezett. Hatósági engedélyei vannak, magasépítés felelős műszaki vezetésére, magas- és mélyépítés műszaki ellenőrzésére továbbá épületszerkezeti és beruházási építésügyi szakértői jogosultságokkal is rendelkezik. Tapasztalatával nagymértékben segíti a Congregatio Jesu teljes épületállományának üzemeltetési, beruházási munkáit. Feladatai közé tartoznak a felújítási pályázatok előkészítése, ezzel is előmozdítva az épületállomány folyamatos korszerűsítést célzó törekvéseinket. Fontos, hogy munkatársként, a szerzetesrend érdekében, a küldetést és a tulajdonosi szempontokat folyamatosan szem előtt tartva dolgozik.

 

„Igazi szakmai kihívás számomra az igen rossz állapotú műemléki épületek szakszerű és méltó állagmegóvása és felújítása. A szerzetesrend gyönyörű, patinás épületeinek úgy kell új, a mai kornak megfelelő, funkciót adni, hogy kielégítsék a modern kényelmi és biztonsági igényeket, de közben a műemlékvédelmi szempontok semmilyen módon ne sérüljenek.”