Új munkatárs a tartományi irodában

 

Új munkatárssal bővült januárban a Congregatio Jesu Magyarországi Tartományának központi irodája. Bánhegyi Andrea orosz – német - pályaorientáció szakos tanár, mentortanár, mentálhigiénés szakember, oktatási szakértő. Korábbi években külső tanácsadóként segítette a rend nevelési küldetését.

Bánhegyi Andrea: „Jelenlegi feladatom összetett: átvettem Kaszap Viktória nővértől a budapesti iskola konzultori feladatkörét, így összekötő vagyok a tartományi iroda és az iskola között, másrészt ismét ellátok oktatási szakértői feladatokat is. Továbbá engem bízott meg Judit nővér azzal, hogy összefogjam azt az 5 fős munkacsoportot, amelyet Viki nővér 2015 őszén azért hívott életre, hogy kidolgozzuk Ward Mária Iskolák pedagógiáját. Célunk egy olyan dokumentum létrehozása, amely a CJ lelkiségét és karizmáját a mai pedagógia nyelvén fogalmazza meg. Fontos, hogy az iskolai vezetőségek, a régi és új világi pedagógus kollégáink haszonnal forgassák, és beépítsék az oktató-nevelő munkájukba.

Jelenleg a Budapesti Ward Mária Iskola tanára is vagyok, ahol tanulásmódszertannal, pályaorientációval foglalkozom elsősorban.”