Húsvéti üzenet

„ISTEN GONDVISELÉSE VAN MINDENBEN” /WARD MÁRIA/

 

Kedves Barátaink!

Felújítottuk a Váci utcai rendház belső homlokzatát, és folyamatban van az udvar rendbetétele is. Eltűntek a második világháborús lövések nyomai, a salétromtól hámló falak szép új külsőt kaptak, és a burkolati hálóval együtt lebontották a kőműves állásokat is, amely miatt december eleje óta alig tört át fény az épület folyosóira.

A belső udvar növényei kipusztultak, mert munkaterületté vált a terület. Biztosak voltunk benne, hogy csak a gesztenyefa éli túl a kivitelezést.

Ahogy ősszel a por lassan mindenhol belepte a rendházat, úgy telepedett a szívünkre is valami fáradt, lomha, hosszan tartó szürkeség. Bár az elmúlt évek alatt már sok minden megújult, az épület szépül, mégis a munkás hétköznapokban nem elsősorban a fejlődést érzékeljük, inkább az újabb és újabb javításra váró zugok kerülnek a figyelem középpontjába. Valami hiányzott, hiányzik! De vajon mi?

Egyik nap, talán a második lehetett, amikor újra kiláttunk az udvarra, Zsuzsa nővér örömmel mesélte az ebédnél: „Képzeljétek, ma észrevettem egy hóvirágot, amely előbújt a döngölt, száraz föld alól!”

Ez a hír frissességgel töltötte el fáradt szívünket. Feléledt bennünk az öröm, amihez csak egy aprócska életjel kellett a közvetlen környezetünkben. Igen, ez hiányzott és ennek most nagyon-nagyon örülünk!

Isten a hétköznapi szürkeségünkben is jelen van. Ha figyelünk rá, akkor a teremtményeiben, a csodálatos, mindig megújuló természetben és a kapcsolatainkban is minden nap megmutatja Önmagát. A hétköznapjaink is húsvéti csodát jelenthetnek, ha nem a hiányainkba, az „elveszett múltunkba” vagy a kudarcainkba temetkezünk, hanem arra figyelünk, hol tör elő belőlünk, körülöttünk az élet.

Jézus feltámadásában ezt tette: kilépett a sírból és arra hív minket, hogy mint megváltott emberek, az életről, a megújulásról, az Ő jelenlétéről tegyünk tanúságot ott, ahol vagyunk, akként, akik vagyunk. Mindezt azért, hogy Ő soha, semmiből, senkinek ne hiányozzon!

Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindnyájunknak áldott húsvéti ünnepet!

Szeretettel,

Knáb Judit CJ