Stratégiai tréning Szombathelyen

CJ

A Congregatio Jesu magyarországi tartományának szűk vezetése október 14-től 16-ig az „1 ház, 7 rend, 1 küldetés” pályázati projekt keretében irodai stratégiai tréningen vett részt Szombathelyen.

A tartományfőnöknő, Knáb Judit nővér, helyettese, Kaszap Viktória nővér, Ticz Zsuzsanna nővér, valamint a tartományfőnöki iroda vezetője, Maliga Enikő, és a rend gazdasági vezetője, Horváth Béla dolgoztak a rend aktuális kérdéseinek megoldásain Rettegi Zsolttal, a rend szervezetfejlesztőjével. Nyáron a tartomány aktív nővérei részvételével volt egy stratégiai találkozó, amelynek facilitátora szintén Rettegi Zsolt volt. Az ott és az elmúlt hetekben Rómában, a CJ tartomány- és régiófőnökeinek szervezett konferencián megfogalmazott irányvonalak adtak alapot arra, hogy a rend és az irodai munkatársak kidolgozzák az aktuális lépéseket a közelebbi és távolabbi jövőt illetően.

A közös munkában nagy szerepe volt egy lelkiségi alapvetésnek, amely a rend alapítójának, Ward Máriának egyik legfontosabb lelki tapasztalatában, az úgynevezett igaz lélek látomásában gyökerezik. Ezt a lelki iránymutatást alapítónőnk kereken 400 évvel ezelőtt kapta Istentől. A CJ magyar tartománya október 31-én ünnepi szentmise keretében fog megemlékezni erről a jelentős eseményről.

A program a TÁMOP-3.1.17-15 pályázati projekt keretében valósult meg.