TÁMOP zárórendezvény Kecskeméten

 

 

A TÁMOP-támogatásnak köszönhetően a 2010/2011-es tanév a kecskeméti iskolában sok színes kulturális programban bővelkedett.

A zárórendezvényről Hodován Margit, 11.-es tanuló beszámolóját olvashatják:

 

Egy 11.-es diáklányt, Fehér Ildikót kérdeztem meg, hogy ő hogyan élte meg a pályázat által szervezett programokat:”Mikor megtudtam, hogy az iskola készül erre a pályázatra, majd végül meg is nyerte, nem is tudtam igazán miből áll, de később rájöttem, milyen nagy lehetőséget kaptunk ezzel. Olyan programokon vehettünk részt általa, ami nem csak a tudásunkat, hanem a lelkiségünket is építette. Értékes emberekkel és még értékesebb műveikkel kerültünk kapcsolatba. Nemcsak saját nagyszerű kultúránkban merülhettünk el, hanem különböző nemzetek mindennapjaiba is betekinthettünk.”

2011. szeptember 14-én ennek a pályázatnak a zárórendezvényén vehetett részt az egész Ward Mária Gimnázium. A rendezvény fél 2-kor vette kezdetét. Kaszap Viktória nővér kezdte meg a délutánt, aki elmondta, hogy mely tanároknak tartozunk köszönettel, hogy a programok gördülékenyen működtek. Kapusy Péter projekt menedzser a könyvek, a könyvtár fontosságáról beszélt. Ezek után Kovács Aranka iskolánk könyvtárosa egy kis múltbéli időutazásra hívott minket. Végignézhettük az összes programot rövid versekkel, énekkel, kis szösszenetekkel, képekkel egészen 2010 szeptemberétől 2011. szeptember 14-ig. A rengeteg program között szerepelt mesemondó verseny, irodalmi filmklub, író-olvasó találkozó, könyvtár műveltségi verseny, nyelvi hét a farsang jegyében, angol nyelvi tábor, és ezek mellet volt még több verseny, vetélkedő, ünnepély, bütykölő. Tanárainknak sok munkája volt azzal, hogy ez a sok program zökkenőmentesen működjön, de megérte. Az időutazásunk után a Misztrál együttes fokozta a hangulatot. Mindenkinek mosolyt csaltak az arcára. A koncert után egy kis agapéra invitáltak meg minket. És a program zárásaként pedig Nádudvariné Edina tartott minden érdeklődőnek moldvai táncházat. Mindenki kimelegedve, jókedvűen, mosolyogva, hangosan beszélgetve hagyta el a tornacsarnokot!

Egy pályázat lezárásának nem is lehetett volna szebb és tartalmasabb vége.

Hodován Margit
11.N