Adó 1% felajánlása

 

Kedves Támogatónk!

Idén se feledje adója 1%-át Congregatio Jesu fenntartásában lévő intézmények alapítványa részére felajánlani. A következő oldalon találja a rendelkező nyomtatványt.

 

Alapítványaink és a hozzájuk tartozó adószámok:

 

Budapest:

Iskola: Ward Mária Iskola Alapítvány: 18103081-1-41

Idősek otthona: Ward Mária Szociális Alapítvány: 18238671-1-43

- A platkát letölthető itt. - (16 Mb!)

 

 


Most egyszerűbben rendelkezhet! Olvassa el a lenti tájékoztató Önre vonatkozó bekezdését!

Az egyházi 1%-ról is az EGYSZA lapon rendelkezhet a kiválasztott egyház négyjegyű technikai számának beírásával

(a Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011).


 

Hogyan rendelkezhet az adó 1+1%-ról?


1. Ha önadózó

Az adóbevallását (a 1753-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot (adóbevallás EGYSZA jelű lapja) 2018. május 20-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton). (Nem kell kisborítékot használnia, sem a mellékelt lapot, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)


2. Ha a munkáltató készíti el az adóbevallását

Nyomtassa ki a rendelkező nyilatkozatot és vágja körbe, úgy hogy beleférjen egy kis borítékba, majd töltse ki. (Az adó 1 százalékokról szóló nyilatkozatot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Ha egyház javára is rendelkezik adójának másik 1%-áról, akkor írja be a támogatni kívánt egyház négyjegyű technikai számát az üres mezőbe. Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel pontosan a nevét, állandó lakcímét és adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2018. május 10-ig.)


3. Ha már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról

Készítse el a rendelkező nyilatkozatait tartalmazó borítékot az előző bekezdés szerint! A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához 2015. május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes


4. Ha az adóhatóság készíti el az adóbevallását

Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki a rendelkező nyilatkozatot és adóbevallásával együtt küldje vissza.

Az egyszerűsített bevallás esetén az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó bejelentéssel egyidőben, az adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon (1753NY-EGYSZA) legkésőbb február 15-ig.
Üdvözlettel és köszönettel:

A Congregatio Jesu Magyarországi Tartománya

 

Az alábbi képekre kattintva .pdf formátumban letöltheti és kinyomtathatja a rendelkező nyilatkozatokat.

Budapesti Ward Maria Iskola Alapitvany

Ward Mária Iskola Alapítvány (Budapest)