Aktuális
Gárdonyi öröksége

Csatóné Poczok Katalin cikke egri iskolánk a magyar kultúra napjának alkalmából készített műsoráról:

1823. január 22-én vetette papírra nemzeti himnuszunkat Kölcsey Ferenc. 1989 óta ez a nap a magyar kultúra napja. Országszerte megemlékezések, ünnepségek zajlanak iskolákban, művelődési házakban, ahol fejet hajtunk a nagy magyarok életműve előtt.

Idén a mi iskolánkban Gárdonyi Gézára emlékeztünk. Az 2012/13-as tanévben kettős jubileumot ünneplünk: Gárdonyi Géza 1863-ban született, ennek éppen 150 éve; s 1922-ben halt meg, ennek éppen 90 éve. A 7.b osztály irodalmi összeállítása megismertette az osztályokat az író életével és műveivel.

Bővebben...
 
Festett életrajz

 

Örömmel tudatjuk, hogy felkerült a honlapra a Ward Mária életét bemutató festménysorozat, amelyet "festett életrajznak" is hívnak. A 17. század második felében alkotott képeken kívül a rajtuk lévő feliratok is segítenek végigjárni az alapítónő lelki útját első szavától kezdve az örök hazába való visszatéréséig.

 

A festett életrajzot a Képgaléria menüpont alatt vagy ide kattintva lehet megnézni.

 
Búcsú a veszprémi szolgálattólA Regina Mundi Plébániatemplom sekrestyését,

Pollmann M. Anna, azaz Apollónia nővért

december 4-én visszavonulása alkalmából ünnepséggel búcsúztatta a Regina Mundi egyházközség, László Dezső plébános vezetésével.

 

Bővebben...
 
160 éves jubileum Egerben

160evesjubileum 02 small

Egri iskolánk idén november 16-án ünnepelte fennállásának 160. éves évfordulóját. A jubileumot dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek által bemutatott szentmisével nyitottuk meg. A ünnepség Dr. Lengyel Gyula plébános előadásával, Szilágyi Károly író könyvbemutatójával valamint a zeneiskola növendékeinek műsorával folytatódott, majd a diákok munkáiból szervezett kiállítás megnyitásával, végül agapéval zárult.

Bővebben...
 
Gyógyítás mesével

Mesével telt meg az egri Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztálya. A Sancta Maria Iskola tanulói arra vállalkoztak, hogy otthonosabbá tegyék a kórtermeket egy délután erejéig. Minden diák magával hozta saját mesekönyvét, melyekből a kedvenc fejezeteket olvasták fel. A kis betegek örömmel vették a kezdeményezést. A gyermekosztályt évek óta segíti az egyik hazai bank is, gyógytó eszközökkel, játékokkal. A mesedélutánt is ők szervezték.

Az egri gyermekosztályon jelenleg tizenöt kis beteg gyógyul.

( Ide kattintva megnézhető a Tv Eger felvétele is.)

 
«ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL