Aktuális
Közlemény

2013. június 17.

Mint a Congregatio Jesu szerzetesrend magyar tartományának elöljárója, így az egri Sancta Maria Iskola és a Budapesti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium fenntartója közleményt adok ki, mert iskoláink életében fontos újjászervező munka folyik.

Ennek egyik legfontosabb lépése, hogy 2013 szeptemberétől az egri intézményünk neve megváltozik és rendünk alapítónőjének, Ward Máriának a nevét fogja viselni. A névváltoztatással az a szándékunk, hogy minél többen megismerjék és tiszteljék a négy évszázaddal ezelőtt élt Ward Máriát, akire mi nővérek méltán büszkék vagyunk.

Bővebben...
 
Diákok a magyar szakrális örökség őrzésében

Egri iskolánk három tanulója (Csanálosi Réka, Mikula Dóra, Varga Abigél - felkészítő tanáruk: Ferenc Tamásné) vehetett át elismerő oklevelet a Diákok a magyar szakrális örökség őrzésében című országos pályázat május 21-ei eredményhirdetésén. Pályamunkájuk, mely a terpesi régi templommal foglalkozik, az Ars Sacra Fesztivál ideje alatt (2013. szeptember 14-22.) az iskolában is kiállításra kerüll. A megmérettetésben a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet nemcsak a magyarországi szakrális építészeti és tárgyi emlékek felkutatására, bemutatására hívta a tanulókat, hanem arra is, hogy tevékenyen vegyenek részt azok megőrzésében, dolgozzanak ki javaslatot megóvásukra.

 
Ward Máriáról a húsvéti időben

„Igaz lenne-e Isten előtt, ha rátok hallgatunk inkább, mint az Istenre?”

 

A XXI. században, mikor az embernek még az e-mailezgetései, sms-ei is archiválva vannak, igen nehéz elfogadni, hogy Ward Máriától mennyire kevés szöveg maradt ránk. Egyébként is elég kevés tárgyi emlékünk van tőle, sőt még sírjának helyét sem ismerjük. Bár én a magam részéről jobban örülnék mondjuk egy lelki naplójának, mint a nyughelyének, de lehet, hogy ez csak a bölcsész beállítottságom miatt van így.

Bővebben...
 
Változások az egri iskolánkban

alt

 

 

Április 2-án Knáb Judit tartományfőnöknő elfogadta egri iskolánk igazgatójának felmondási kérelmét. Judit nővér az intézmény jövőbeni vezetésére Kaszap Viktória nővért kérte fel, aki egyúttal a budapesti iskolánk igazgatója is marad. A tartományi vezetés elkötelezett, hogy oktatási intézményeit a tudás – lelkiség – szolgálat alappilléreire építve, ignáci lelkiségű Ward iskolává fejlessze. Mostani lépésével is ezt a célt kívánja szolgálni.

 

Bővebben...
 
A víz világnapja egri iskolánkban

 

A víz világnapján a természettudományoké volt a főszerep a Sanctában - erről írt részletes beszámolót Dr. Szabó Zsuzsanna:

Sokféle előadás, program tette színessé a Sancta Maria Gimnázium tavaszi szünetét megelőző utolsó tanítási napot, melyet a természettudományoknak szenteltünk. A tematikus nap remek alkalmat kínált arra, hogy számos előadót hívjunk meg, s felkeltsük a diákság érdeklődését egy-egy részterület iránt.

Bővebben...
 
«ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL