Aktuális
Nyári „kalandjaink”

Kaszap Viktória CJ

Az elmúlt hetekben több újságcikket fogalmaztam meg a rendünkben, elsősorban iskoláinkban történt változásokról, az egri Szent István rádióban beszélhettünk mindarról, ami intézményeinkben, közösségünkben történt és történik. Mindezekre tekintve kedvem támadt írni arról, kicsit összegezve, hogy a tartományi vezetés és a nővérek nagyobb közössége milyen „kalandokat” éltek meg az idei nyáron. Többfordulós vezetői tréning, Ward tábor, nővér találkozó, gyalogos zarándoklat, reflexiós napok, iskolai csapatépítő tették nagyon mozgalmassá és tartalmassá a rend számára az elmúlt hónapokat.

Bővebben...
 
Egri diákunk Európa legjobbjai között

Mihók Orchidea, a CJ Egri Ward Mária Iskolájának 10. osztályos tanulója dobogós helyezést ért el a kontinens legrangosabb és legnehezebb távlovas megméretésén. A 105 ezer euró összdíjazású Kelet-európai Távlovas-kupán, amely a Pozsonytól északra lévő Pezinokból indult, majd a Samorin-Komarno-Samorin útvonalon vezetett, lónak, lovasnak és segítőnek három napon át kellett helytállniuk.

A 14 országból nevezett 35 indulónak napi 80 km-t kellett megtennie. A zárónapon a végig elöl haladó három lovas együtt közeledett a cél felé, a befutó során aztán Orchidea és lova, Anthares harmadikként végzett.

- Orchidea és Anthares kiválóan teljesített Európa legjobb lovasai között - értékelt Mihók Csaba, a bronzérmes versenyző édesapja, a Mihók Ménes LK vezetője. A dobogósok: 1. Lucie Skabova (cseh) Zoly nevű lovával 12:20.35 óra, 2. Tóth József (magyar) Aladin n. l. 12:20.36, 3. Mihók Orchidea (magyar) Anthares n. l. 12:20.37. Mihók Orchidea legközelebb a  magyar válogatott tagjaként a jövő évi franciaországi Lovas Világjátékokon szerepel.

(Forrás: HEOL)

 
Széles kaput nyitunk a városra

Budapesti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium ünnepélyes főbejárat megnyitója
Budapest, 2013. szeptember 11.

Budapesti iskolánk újonnan megnyílt főbejáratának átadó ünnepségét tartottuk ma a belvárosban. A rendezvényen Puskás András Belváros-Lipótváros alpolgármestere és Süllei László Esztergom-Budapest Főegyházmegye helynöke mellett a rend és az iskola vezetői mondtak beszédet. Az ünnepséggel egy közel nyolcvanmillió forintos felújítási szakasz ért véget. A diákok újra birtokba vehetik az évtizedekig lezárt főbejáratot.


Bővebben...
 
Nyári zarándoklat

CJ rendi zarándoklat, 2013. augusztus 10-15.

Sokszor megtapasztaljuk a korlátainkat, de a 2011-ben tartott Általános Rendgyűlésünk mottója: „Hivatásunk, hogy reményt vigyünk” nap-mint nap a szemünk előtt áll és a sok nehézség ellenére meghív bennünket arra, hogy ne hagyjuk kifogyni a bennünk élő reményt, sőt növelni tudjuk azt önmagunkban, egymásban és adjuk tovább másoknak. Ez inspirálta az idei rendi zarándoklatunk témájául a reményt, erről elmélkedtünk, erről tartottunk megosztásokat. Lentebb egyik zarándokunk, Csósza Hajnal lelkes beszámolóját olvashatják:

Bővebben...
 
Tanulóink az országos döntőben

Budapesti iskoláink diákjai egyedülői fővárosi csapatként jutottak a XIII. Balogh János Országos Környezet és Egészségvédelmi csapatverseny döntőjébe. A legjobb nyolc között az ország egész területéről, sőt a határon túlról érkező csapatokkal mérték össze tudásukat a környezet- és egészségvédelem témakörében. Csapatunk színvonalas előadás keretében többek közt az iskola tavalyi energetikai felújításáról is beszámolt. A Centrum Televizió által a döntőről készített riportot itt tudják megtekinteni.

Bővebben...
 
«ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL