Aktuális
A mi világunk, a mi küldetésünk, a mi életünk

Gondolatok az őszi közösségi találkozóról

Budapest, 2013. okt. 12.

Az elmúlt szombaton mi, a CJ magyar tartományának fiatalabb nővérei ismét összegyűltünk egy közösségi napra, közösség formáló tréningre, hogy a 2011-es Általános Rendgyűlés üzenetének harmadik pontjáról: a közösségi küldetésről gondolkodjunk, beszélgessünk.

Bővebben...
 
Mese a jó és a rossz igazgatóról

Iskolavezető tréning 2013. okt. 8.

Congregatio jesu; angolkisasszonyok; Ward Mária; iskola; gimnáziu; szerzetesrend

 

Izgatottan vártuk Judit nővérrel a két Ward iskola vezetőségét: igazgatókat és helyetteseiket, a gazdasági vezetőket egy tréning napra a tartományi központba. Rettegi Zsolt kísérte ezt az együttlétet, amely a hosszú személyes „mivel érkeztél?” kérdéssel indult és az igazgatói szerepkör tisztázásával folytatódott.

Bővebben...
 
Irgalmas szamaritánus és egymásnak ajándékozott idő

Ward Mária, congregatio jesu, angolkisasszonyok

 

Október 7-én este közösségi szentmisére gyülekeztünk a váci utcai rendház kápolnájában. Augusztus vége óta ismét húsz fiatal tölti meg rendházunk szobáit és többekkel személyesen még nem is találkoztam. Zsuzsa nővér, a fiatalok közösségének vezetője mesélt már arról, hogy nagyon színes az idei csapat is, ezért kíváncsian vártam a találkozást.

Bővebben...
 
Közösségi kirándulás az „egri várban”

A szeptember óta zajló diák-lelkigyakorlatok és sok egyéb program miatt a Váci utcai rendház közösségében alig volt időnk egymással kötetlenül időt tölteni, kirándulni, mókázni egy kicsit.

Vasárnap végre sütött a nap és a szentmise után a házfőnök, Zsuzsa nővér elsóhajtotta magát: „Nincs kedvetek egy nagyot sétálni délután?”. Persze rögtön előkerültek a turista térképek és elkezdtük tervezni a kirándulást. A választás a Pilisborosjenőről induló kék jelzésű útra esett és a Teve-sziklákat szerettük volna megmászni.

Bővebben...
 
Szülői vacsora a rendházban

Ward Mária Gimnázium, CJ, angolkisasszonyok

A Budapesti Ward Mária iskola vezetősége és a fenntartó CJ szerzetesrend nővérei október 4-én, pénteken este ismét vendégül látták az iskola szülői munkaközösségének tagjait. A vacsorán szinte minden osztály szülői közössége képviseltette magát. Az este közös vacsorával kezdődött a rendház dísztermében, és ahogy az már szokás Zsuzsa nővér „boszorkánykonyhájából” részesülhettek a vendégek finom falatokból, sőt ajándékképpen finom süteményeket, gyümölcsöt hoztak az édesanyák, nagyszerű borokkal lepték meg a vendégeket az édesapák.


Bővebben...
 
«ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL