Aktuális
2014 Tar-Eger

A zarándoklatra nagy lelkesedéssel készülődtem.  Jó volt, hogy egy református barátnőm is elkísért és nyitott volt az új szokások megismerésére.  Egy esti ima és bemutatkozások után kezdetét vette a 2014-es Tar-Eger zarándoklat. A fő téma a bizalom volt, amiről sokat beszélgettünk, gondolkodtunk.

Bővebben...
 
Ward Mária Díj 2014

 

 

A Congregatio Jesu szerzetesrend tartományi vezetése a Ward Mária Díjat ebben a tanévben a Budapesti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettesének, Kalmanovits Zoltán tanár úrnak ítélte oda.

 

Bővebben...
 
133,5 km

 

Congregatio Jesu; Budapesti Ward Mária Iskola; angolkisasszonyok; CJ

 

A budapesti és az egri Ward iskola, mérésem szerint autóúton 133,5 km-re van egymástól. Az idei tanévben már nem először tapasztaltam, hogy a földrajzi távolságot le tudja győzni a két intézményt összekötő lelkiség. Az elmúlt két szombaton Ismét megnyílt ez az összekötő csatorna, amikor Budapesten, majd Egerben is lelki napot tartottunk a nővértársaimmal a wardos szülőknek. A téma ezúttal a BIZALOM volt.

 

Bővebben...
 
A szürke november színes eseményei

Congregatio Jesu, CJ, Budapesti Ward, legjobb gimnázium

Furcsa évszak ez az ősz! Valahogy sohasem sikerül felkészülnöm a borongós, szürke hetekre. Egyszerűen csak azt veszem észre, hogy összefolynak a napok, mert a fény, a színek hiányában alig van különbség a nappalok és az éjszakák között. De ez az ősz egy kicsit mégis más számomra, mert olyan sok dolog történt velünk, körülöttünk, hogy a borongós időjárás ellenére nálunk majdnem minden nap ránk mosolygott valakiben vagy valamiben a napsugár, színeket kaptak az események, a különböző programok a tartományunkban.

Bővebben...
 
Megnyílt az új kapu a diákok előtt

Budapesti Ward Mária Gimnázium, Általános Iskola, V kerület, Congregatio Jesu

 

Utazás közben nem szokták a hajót szerelni. Legalábbis nem célszerű, mert könnyen vizes lesz az ember. Az iskola működését egy hajóhoz lehetne hasonlítani, ami folyamatosan úton van, csak nyárra köt ki egy kis szusszanásra. Néha ez a nyári kikötés nem is elég, hogy minden "hajózáshoz" szükséges változtatást megcsináljunk. Tudtuk ezt 4 évvel ezelőtt, amikor belekezdtünk a budapesti iskola épületének és egyúttal a pedagógiájának, arculatának megváltoztatásába, kialakításába. A nyári szüneteket kihasználva először 2011-ben a gépészeti rendszereket, az ablakokat cseréltük ki. Aztán a vizesblokkokat újítottuk fel, új öltözőt is kialakítva az alagsorban. A tanári és titkárság is új helyre került. Idén végre elérkezett az idő, hogy az épület főlépcsőházát is megújítsuk és kaput nyissunk a városra.

Bővebben...
 
«ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL