Aktuális
Ünnepség a Közép-Európai Tartományhoz való csatlakozás alkalmából

 

2017. szeptember 2-án a magyarországi CJ Közép-Európai Tartományba való integrációjának alkalmából, Zugligetben tartott ünnepi igeliturgián CJ nővérek és a CJ világi munkatársai közösen imádkoztak az új hivatásokért, a CJ magyarországi küldetéséért és hogy a vezetésben részvevő nővéreknek adjon meg a Jóisten minden kegyelmet, hogy az új szolgálatot okosan, nagylelkűen és vidáman végezzék.

Bővebben...
 
Közlemény

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében 2017. szeptember 1-től egri általános iskolánk és zeneiskolánk beolvad a Szent Imre Általános Iskolába, a gimnáziumunk és kollégiumunk pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe. Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

 
Rendi átstrukturálódás

Jane Livesey CJ általános főnöknő és a Congregatio Jesu általános tanácsa június 5-én meghozott határozata értelmében 2017. augusztus 1. nappal a Congregatio Jesu Magyar Tartománya megszűnt önálló tartományként működni. Ez a rendi belső átstrukturálás csak a rendtagokat érintő függelmi viszonyban jelent változást, akik beintegrálódnak a CJ Közép Európai Tartományába (a MEP-be), amelynek rendházai vannak Németországban, Ausztriában és Dél-Tirolban, és mostantól Magyarországon is; székhelye München-Pasingban van.

 

Német nyelvű honlap: www.congregatiojesu.de

Bővebben...
 
A küldetés szolgálatában

Április 20-tól 26-ig a CJ római központi vezetősége és tartományfőnökei konferenciát tartottak, amely ezúttal nem a vezetés egyes területeiről, az elöljárók „megszokott” feladatairól és felelősségéről szólt. Nem csupán a körülöttünk lévő világban, hanem a CJ-ben is nagy és gyors változásoknak vagyunk tanúi. Rendünk mindig is érzékeny volt a kor kihívásaira. Ma is arra keressük a választ, hogy az átalakulóban lévő világ jelenlegi és jövőbeli kérdéseire milyen válaszokat, milyen reményt tudunk adni személyesen, mint nővérek és strukturálisan, mint szerzetesrend. Ehhez sok szempontból átalakulásra, külső-belső változásra van szükség. Ez pedig hosszú és nehéz folyamat, különösen azért, mert minden rendtársat, azaz mintegy 1700 nővért érint.

Bővebben...
 
Iskolatej programmal kapcsolatos ajánlattételi rangsor

A Congregatio Jesu, (1056 Budapest, Váci u. 47.) mint az Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója, a 21/2017. (IV.26.) FM rendelet az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról, 10. §-nak értelmében közzétesszük a program ajánlattételi rangsorát.

A rangsort az alábbi linken találják: Iskolatej prorgram ajánlattételi rangsora

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL