Aktuális
Meghívó - Küzdelem az emberkereskedelem ellen

 

Szeretettel hívunk Benneteket egy közös beszélgetésre, 2015. február 8-án este az emberkereskedelem elleni küzdelem világnapján.


Dátum: 2015. február 8. vasárnap 21:00 (az esti 8-as mise után)

Helyszín: Loyola Café (1085 Budapest, Horánszky utca 20.

Bővebben...
 
Ward Mária álma

Budapesti Ward Mária Iskola; Tolnay terem; koncert

 

„Ward Mária iskoláinak megindulása előtt a leányoktatás egyetlen lehetséges formája a hagyományos tanmenetet követő zárdai nevelés volt, amelynek keretében olvasást és betűvetést, házimunkákat (varrást és házvezetést), zenét és vallási ismereteket tanultak a lányok. Ward Mária valami újat talált fel. A hagyományos tanmenetet kiegészítette képzőművészettel és színjátszással, klasszikus irodalommal és modern nyelvekkel.” Frances Orchard CJ

Bővebben...
 
Karácsonyi adománygyűjtés - köszönet

 

A beregszászi rászoruló családok nevében szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett az adománygyűjtési akciónkban!

 

Luca napján, december 13-án Viki nővér személyesen átadta az ajándékokat Bárdos István katolikus egyházközségi vezetőnek és Barna György református presbiternek, akik a Kárpát-medencei betlehemes találkozóra érkeztek Kecskemétre. Ők vitték magukkal a szállítmányt kisvárosukba és ezen a héten szét is osztják a rászorulóknak. A pénzadományból további élelmiszert, tüzelőt vásárolnak.

Bővebben...
 
Adománygyűjtés - Kárpátalja

„Hivatásunk, hogy reményt vigyünk”

/CJ Általános Rendi Gyűlése, Loyola, 2011./

 

Néhány nap és az adventi idő beköszöntével elkezdődik a karácsonyi készület ideje. Csendben, titokzatosan készítjük ajándékainkat szeretteinknek. Láthatatlan angyalkák repdesnek az iskolában, a családok otthonában. Meghitt és varázslatos időszak ez, hiszen egy felfoghatatlan csodának az ünneplésére készülünk elő: Teremtő Istenünk emberré válásának megünneplésére. Egy születésnapra, amelyre minden évben újra és újra megemlékezünk, hiszen az ÉLET, a Megtestesülés, az emberi LÉT, a legtisztább értelemben vett EMBERSÉG kerülhet karácsony ünnepén figyelmünk középpontjába.

Bővebben...
 
Amit a kompetenciamérés nem mutat

Ismét szalagavató ünnepség volt a Budapesti Ward Iskolában. Ünnepélyes és izgatott pillanat ez a diákok és a tanárok életében. Olyan ez a néhány óra, mint az érettségi elővizsgája. Vizsga nem csak tudásból, hanem emberségből, illemtanból, kreativitásból, táncból, mozgáskultúrából, én- és közösségi élmény megosztásból. Így történt most is: a végzős diákok táncoltak, filmet vetítettek, elsőbálozóként keringőztek. Mégis több könnyet csalt a szemembe az idei szalagavató néhány pillanata, mint eddig bármikor, és még napok elteltével is eszembe jut egy-egy mozzanat.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL