Aktuális
150 éves az Angolkisasszonyok temploma
 
Veszprém - A 19. században Veszprémben minden hitfelekezet iskolát tartott fenn. A leányok oktatásának a szükségességét csak a század közepén ismerték fel. Ranolder János veszprémi püspök (1850-1875) 1854-ben létrehozta városunkban az első leányiskolát.
Bővebben...
 
Árvízi segítség

Átadtuk az összegyűlt adományokat a májusi árvíz során kárt szenvedett tanulóink családjainak.

 

 

 

 

Bővebben...
 
Jublieumi Ward Mária Tábor

Véget ért a Jubileumi Ward Mária Tábor Felsőörsön. A jó hangulatú táborban egri, budapesti és kecskeméti diáklányok vettek részt, hogy jobban megismerkedjenek egymással és Ward Mária szellemiségével.

Bővebben...
 
Kórustalálkozó Egerben
A Congregatio Jesu alapításának 400 éves jubileumi ünnepségsorozatának részeként 2010. április 21-én az egri Bazilikában 14.30 órakor jubileumi kórustalálkozón az ország 5 katolikus iskolájának kórusa mutatkozott be. A kórustalálkozóra idén már másodszor került sor, az ország különböző részéről összegyűlt többszáz diák idén is jó hangulatban töltötte a napot. Ez a találkozó is erősítette a kapcsolatot a Szent Ignáci szellemiségű és a művészeti nevelésre különös figyelmet fordító katolikus iskolák között.
A kórustalálkozón az alábbi iskolák ének és zenekarai léptek fel:
- a budapesti, kecskeméti, piliscsabai Ward Mária iskolák,
- a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium,
- az Egri Sancta Maria Gimnázium
 
Segítsenek árvízkárosult tanítványainknak!

A Congregatio Jesu egri Sancta Maria iskolájában két olyan család gyermekei tanulnak, akiket különösen nagymértékben sújtottak a májusi özönvízszerű esőzések. Felsőzsolcai tanítványunk háza összedőlt, egy edelényi testvérpárnak pedig szintén víz alatt áll az otthona, nekik is el kellett hagyniuk lakóhelyüket.
Bővebben...
 
További cikkek...
«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL