Aktuális
Az általános rendi gyűlésre küldött pápai levél magyarul

 

 

XVI. Benedek pápa levelének magyar fordítása már elérhető a honlapon.

 

 

 
Congregatio Jesu: négyszáz éve Ward Mária nyomdokain
Szilvay Gergely interjúja (Magyar Kurír):

Három éven át ünnepelte a rendalapítás négyszáz éves évfordulóját a Congregatio Jesu, amit sokan még ma is angolkisasszonyokként ismernek. Barnai Brigittát, a budapest-belvárosi szerzetesközösség tagját kérdeztük a jubileumról és a rend életéről.

Három éven keresztül ünnepelték szerzetesközösségük négyszáz éves jubileumát. Miért?

Alapítónk, Ward Mária 1609-ben ismerte fel, hogy egy új szerzetesrendet kell alapítania. Az ezt megerősítő esemény a „gloria visio”volt. 1611-ben pedig volt egy másik „sugallata”: „Vedd a társaságét!”, ami annyit jelent, hogy a jezsuiták szabályzata legyen az ő női rendjének a szabályzata is. Ez a három év az alapítás időszaka.

Bővebben...
 
Jubileum
 
A rendi gyűlés üzenete

 

Hivatásunk, hogy reményt vigyünk

Általános rendi gyűlés 2011

 

Arra kaptunk meghívást, hogy Jézus társaiként a remény emberei legyünk, és reményt vigyünk mindenhová, ahová a küldetésünk vezet bennünket. A teremtett világ, amelyben élünk, botrányoktól hangos és sok igazságtalanságtól sebzett. Kiállunk azért, hogy a teremtett világ javai mindenkit megilletnek. Hálásak vagyunk azoknak, akik egyengették az utat, akiknek a hite és munkája előkészítette és lehetővé tette mai küldetésünket. Ward Mária arra szólít fel minket, hogy Istenben gyökerezve, Krisztus szenvedélyes követőiként bátor próféták legyünk, akik készek kockázatot vállalni. Azt várja tőlünk, hogy merjük korlátainkat átlépni, és az igaz lélek erejével – belső szabadságban, igazságosságban, őszinteségben – ott szolgálni, ahol a nagyobb szükség van.

 

Bővebben...

 
Új testvériskolai kapcsolat Németországból

 

Örömmel adunk hírt rendi honlapunkon arról, hogy testvériskolai kapcsolat jött létre egri tanintézményünk és a németországi Eichstätt városában lévő Ward Mária Iskola között. A tantestület csoportját az őszi szünetben látta vendégül a német iskola - erről Hullai Dánielné, kollégiumvezető írását közöljük.

 

Bővebben...
 
«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL