Aktuális
Meghívó adventi lelki napra 2018. december 8., szombat 9:30-15:30

 

„Légy biztos benne, hogy Isten mindig azt adja neked, ami számodra a legjobb.” – Ward Mária


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt advent első szombatján, hogy ebben az áldott időszakban elcsendesüljünk, a szívünkbe tekintsünk, adjunk időt Istennek és egymásnak.

 

Bővebben...
 
Congregatio Jesu Szerzetesrend Egyetemista Háziközössége felvételt hirdet

A Congregatio Jesu Szerzetesrend Egyetemista Háziközössége felvételt hirdet a 2018-2019-es tanévre (2018. szeptember 1. - 2019. június 30.) .

Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik az említett tanévet budapesti vagy Pest megyei felsőoktatási intézményben fogják tölteni.

A jelentkezéshez szükséges anyagok:

  • Jelentkezési lap (letölthető itt). A kitöltés elkezdése előtt mentse el a fájlt.
  • Személyes hangvételű önéletrajz (magyar nyelven, maximum 1 oldal)
  • Motivációs levél (magyar nyelven)

Azokat a pályázati anyagokat, melyek nem tartalmazzák a felsorolt dokumentum valamelyikét, nem vesszük figyelembe.

Ha egy jelentkező anyagát támogatásra érdemesnek ítéli a Felvételi Bizottság, a pályázót személyes beszélgetésre hívjuk a Congregatio Jesu Szerzetesrend Rendházába (Budapest, Váci utca 47.)

A visszajelzést a pályázó röviddel a szóbeli forduló után kapja meg. A Felvételi Bizottság döntését nem indokolja.

 

A felvételi eljárás során a következő szempontok figyelembevételével értékeljük a pályázatot:

  • Szakmai szempont (eddigi tanulmányi eredmények, tervek)
  • Motiváció (Miért ez a közösség?)
  • Közösségi tapasztalat
  • Személyes célok

Pályázataikat a következő címre várjuk: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet.

Beküldési határidő: 2018. július 20.

 

 

 

 


 
Ünnepség a Közép-Európai Tartományhoz való csatlakozás alkalmából

 

2017. szeptember 2-án a magyarországi CJ Közép-Európai Tartományba való integrációjának alkalmából, Zugligetben tartott ünnepi igeliturgián CJ nővérek és a CJ világi munkatársai közösen imádkoztak az új hivatásokért, a CJ magyarországi küldetéséért és hogy a vezetésben részvevő nővéreknek adjon meg a Jóisten minden kegyelmet, hogy az új szolgálatot okosan, nagylelkűen és vidáman végezzék.

Bővebben...
 
Közlemény

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében 2017. szeptember 1-től egri általános iskolánk és zeneiskolánk beolvad a Szent Imre Általános Iskolába, a gimnáziumunk és kollégiumunk pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe. Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

 
Rendi átstrukturálódás

Jane Livesey CJ általános főnöknő és a Congregatio Jesu általános tanácsa június 5-én meghozott határozata értelmében 2017. augusztus 1. nappal a Congregatio Jesu Magyar Tartománya megszűnt önálló tartományként működni. Ez a rendi belső átstrukturálás csak a rendtagokat érintő függelmi viszonyban jelent változást, akik beintegrálódnak a CJ Közép Európai Tartományába (a MEP-be), amelynek rendházai vannak Németországban, Ausztriában és Dél-Tirolban, és mostantól Magyarországon is; székhelye München-Pasingban van.

 

Német nyelvű honlap: www.congregatiojesu.de

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL